Ce oferim

Grădinița asigură educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială, precum şi protecţia socială a acestora (hrană, supraveghere şi odihnă). 

Învăţământul preşcolar este organizat pe grupe constituite după nivelul de vârstă al copiilor, beneficind de cadre didactice calificate şi o infrastructură adecvată. 

Serviciile furnizate sunt servicii instructiv – educative, pe baza planurilor de învăţământ şi a programelor şcolare, aprobate de MEC. Unitatea de învăţământ preşcolar are drept scop pregătirea pentru educaţia formală, asigurând intrarea copilului preşcolar în sistemul de învăţământ obligatoriu prin formarea capacităţii de a învăţa. 

Activitatea specifică are caracter didactic şi se desfăşoară în funcţie de specificul vârstei şi nivelul de dezvoltare al copiilor. Tipurile de activităţi de învăţare sunt activităţi pe domenii experenţiale, jocuri şi activităţi alese şi activităţi de dezvoltare personală.

Activităţile/ serviciile conexe care sprijină derularea activităţii specifice în ciclul preşcolar sunt: 

  • Asistenţă psihopedagogică individuală şi de grup acordată copiilor preşcolari
  • Programe de educaţie a adulţilor, consiliere, consultanţă
  • Servicii de asigurare a mesei, supraveghere, odihnă. 

Climatul institutiei este unul stimulativ, de toleranţă şi cooperare, dinamic şi inovator, incluziv. Păstrând tradiţia, personalul didactic are în comun dorinţa de înălţare spirituală şi deschidere spre valorile umaniste. Valorile ce caracterizează membrii institutiei sunt: responsabilitatea, cooperarea, generozitatea, munca în echipă, încrederea şi respectul faţă de copil şi familia acestuia, devotamentul, libertatea în exprimare, receptivitatea şi creativitatea. Încă de la început, grădinița s-a remarcat prin profesionalismul personalului didactic și nedidactic angajat și, mai ales, prin calitatea educației oferite copiilor de vârstă preșcolară. 

Considerand ca educatia copilului nu se poate realize fara implicarea parintilor , ca parteneri educationali, o importanta deosebita se acorda colaborarii permanente cu acestia. Un start bun al unei vieti, incepe inca din primii ani de viata, de aceea, Gradinita Veseliei urmareste pregatirea copilului pentru o viață de adult, adaptat vremurilor din care face parte, deschis spre provocari, optimist, dar si atent la frumusete, cultura, corectidudine, valori morale.