Skip to content

Despre noi

O copilarie fericită durează toată viața. Ea se întoarce mereu în diferite momente ale vieții de adult, însuflețind-o…

Scurt istoric

Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 ( Grădinița Veseliei ) din Timișoara, situată pe strada Gavril Musicescu nr.9, a fost înființată în anul 1969, în luna februarie, după modelul francez al grădinițelor de copii. Până în anul 1996 a funcționat ca grădiniță cu program prelungit, cu 8 grupe de grădiniță și creșă, și a fost concepută pentru a satisface nevoia socială de instruire și educare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-5/6/7 ani din Calea Șagului. În anul 1996, ca urmare a construirii cartierului Steaua, numărul de copii din această zonă a crescut, ceea ce a dus la înființarea a înca două grupe de grădiniță, din care o grupă de limbă germană.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 31 din Timișoara, situată pe strada Platanilor nr. 2, și-a deschis porțile în anul 1973. Până în anul 1990 a funcționat cu program prelungit și creșă. Datorită numărului scăzut de copii după anul 1990, grădinița a funcționat cu 4 grupe de program prelungit. Ulterior, datorită evoluției economice și sociale, s-au mai înființat 5 grupe de copii ajungând, astfel, la 9 grupe de copii. Începând cu anul 2023 s-a reînființat creșa, astfel că în prezent grădinița funcționează cu 8 grupe de preșcolari și o grupă de creșă.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 23 din Timișoara, a funcționat ca unitate de învățământ cu personalitate juridică de la înființare și până în prezent. Începand cu anul școlar 2013-2014, acesteia i s-a arondat ca structură Grădinița cu Program Prelungit Nr. 31 Timișoara. La ora actuală, în Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 (P.J.) sunt înscriși un număr de 438 copii, ce sunt distribuiți în 18 grupe: grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare, din care o grupă este cu limba de predare germană. Pe lângă cele 18 grupe de preșcolari, grădinița are și 3 grupe de creșă: 2 grupe mari și o grupă mijlocie.

Creăm un ecosistem educațional în care copiii găsesc sprijin, îndrumare și inspirație. O grădiniță unde profesorii sunt creativi și părinții au spațiu să se implice. Un loc în care copiii își dezvoltă potențialul. 

O grădinița care oferă tuturor copiilor o dezvoltare armonioasă a potențialului individual, o  educație bazată pe empatie și înțelegere. Dorim ca mediul școlar creat în grădinița să îi ajute pe copii să crească cu încredere în rolul lor activ în cadrul comunității și pentru o adaptare ușoară în viață.

Viziune și misiune

Baza materiala

Resursele umane